Kožni rak

Obisk solarija terja svoj davek: kožni rak

Verjetno se vam zdi zelo nenavadno, da nikoli nisem pomislila, da me zaradi tolikšnega obiskovanja solarija prav nikoli ni zaskrbelo, da bi zbolela za boleznijo, ki ji pravimo kožni rak in se najpogosteje pojavi pri ljudeh, ki se izpostavljajo sončnim žarkom. Še posebej pri ljudeh, ki se namenoma izpostavljajo umetni ultravijolični svetlobi. Žal vas moram razočarati. Nikoli se nisem obremenjevala z boleznijo, kot je kožni rak in tudi drugimi kožnimi boleznimi. Preprosto sem takšne misli pustila ob strani in rajši uživala ob pogledu na svojo lepo zagorelo polt, ki sem jo z leti pridobila zaradi obiskovanja solarija. Napaka!

V življenju je očitno treba narediti napako, da se kasneje lahko iz nje nekaj naučimo in jo popravimo. Žalostno, vendar še kako resnično. Ne razumem, zakaj se nam more zgoditi nekaj slabega, da spremenimo svoje življenje. Kot že omenjeno, na kožno bolezen, ki ji pravimo kožni rak, nikoli nisem pomislila, vse do danes. Danes sem namreč imela pregled pri dermatologu, ki pravi, da je moja koža zaradi solarija postala starikava in polna drobnih znamenj, ki pa so lahko nevarna. In v pojem primeru tudi so. 

Prijateljice so me namreč že pred leti opozarjale na negativne učinke, ki jih za seboj pušča obiskovanje solarija. Ultravijolični žarki so namreč zelo škodljivi za našo kožo. Vsa ta leta sem uspešno ignorirala njihove nasvete, kar pa se je izkazalo za zelo napačno potezo. Že takrat bi jih morala upoštevati in se jim za vso skrb in podporo, ki so mi jo izkazovale, zahvaliti. No, kožni rak je sicer ozdravljiva bolezen v primeru, da je odkrita dovolj zgodaj. Dermatolog mi pove, da je v mojem primeru potrebno kombinirano zdravljenje, ki vključuje kemoterapijo ter odstranitev teh drobnih nevarnih znamenj. Seveda sem se popolnoma strinjala z njegovim načrtom zdravljenja, saj želim, da se kožni rak v mojem telesu nikoli več ne pojavi.